FACEBOOK

НАТО не е мръсна дума: Заков

“България е член на НАТО и думата НАТО не е мръсна дума”, заяви новият министър на отбраната Драгомир Заков минути след като беше избран от НС. По думите му ако се наложи да дойдат сили на алианса в България, това ще стане по определена процедура. 

"Оценката за това, което се случва в Украйна е дадена много ясно от международната общност. Войната започна в момент, когато вратата за преговори беше широко отворена", каза той.

"Черно море е подсигурено и в момента. НАТО вече активира плановете за отговор и Черно море е част от тази зона на отговорност на алианса. Това, което НАТО направи през последните месеци, беше безпрецедентно усилие да остави Русия на масата на преговорите", категоричен е Заков.

"Всеки български посланик трябва да е готов да продължи да служи на България – на какъвто и да било пост. Последните 6 г. като директор по НАТО в МВнР и като посланик в НАТО, в делегацията около 60% са военнослужещи. Аз всекидневно работя с тези хора. Познават ме много хора в МО, и аз познавам тях", заяви той във връзка с новия си пост.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени