FACEBOOK

Московски обещава пряк път до Терминал 2 за ЧНГ

В момента обектът е до никъде, а до европредседателството остават 86 дни

Министърът на транспорта Ивайло Московски лично е обещал пред Столичната община естакадата, която осигурява пряк път от бул. Брюксел до Терминал 2 на летище София да бъде готов за Нова година. Пряко отговорният за обекта кадър има ангажимента работата да приключи до европредседателството, а от него ни делят едва 86 дни. В момента обектът е до никъде.

По-неприятното е, че не се виждат хора и техника, които да работят по него, убеди се на място 19 минути. А ни предстои сезон, характерен с валежи от дъжд и сняг и всеки ден закъснение може да се отрази не само на скоростта, но най-вече на качеството на изпълнението.
Не е ясно също защо работници и техника рядко се виждаха и през летния период. Недовършена е естакадата откъм бул. Брюксел. Откъм Терминал 2 пътят е на ниво пясък, тепърва трябва да се заравнява и да се полагат пласт по пласт „етажите” асфалт.

Напомняме, че от месеци движението по булевард Брюксел е пренесено само в лентите от едната му посока, което предизвиква задръствания и неудобства. От 1 януари започват да прииждат за 240 събития по европредседателството десетки хиляди брюкселски чиновници и управници от всичките 28 държави, членки на ЕС с делегациите си.

Още по-страшното като натоварване на единствения път до летището е фактът, че в рамките на европредседателството ще има и среща с правителствените ръководители от Африканския съюз, а те, освен че са многобройни, идват и с огромни свити. В момента наличните платна – по едно в посока, не позволяват трафик от такъв мащаб.

Естакадата не само ще спести време и нерви на пътуващите през Терминал 2 и техните посрещачи, но и ще облекчи все по-натовареното движение около хъба от бизнессгради, който се отвори по булеварда между новата и старата част на летището, между които е и РВД със стотиците му заможни служители със средна заплата от 8000 лв. (само мъжът на Цецка Цачева според нея вземал 1200 лв., макар и като ръководен кадър). Почти всекидневно има големи задръствания, въпреки разширяването и наличието на по 2 платна в посока. Доста напрегнато е и кръстовището, което извежда артерията към бул. Брюксел.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени