FACEBOOK

Моето шкафче е празно: Радев

”Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната”, заяви президентът Румен Радев в спортната база Белмекен. Коментарът на държавния глава е отговор на изявлението на премиера Борисов Борисов, който обяви, че „няма нищо лошо и укоримо премиер, президент, представители на властта, да се срещат с бизнеса”.

„Гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни”, посочи на свой ред Радев.

"Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий пиар е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, уж за да отказва нещо си”, добави президентът.

„Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване", подчерта държавният глава.

„Аз не общувам с тези, които празнят хазната със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е премиерът”, добави още той.
В събота Радев посети високопланинската база Белмекен, свързано с инициативата Спортувай с президента, за да види при какви условия се подготвят елитните ни състезатели. Базата е под карантина и за да влезе някой вътре, трябва да има направен PCR-тест. Такъв е направил и президентът и резултатът е отрицателен.

Радев призова да пазим планините си, „защото те са извор на здраве”.

"След като съсипахме сами морето си, виждате, че метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината", заяви Радев. Държавният глава обясни, че с тези думи визира това, което става край Рилските езера.

„Багерите не се посвениха да се качат и там. Една красота, която е на милиони години, няма нужда някой тепърва да ни я преоткрива и да ни я показва. Трябва да бъдем непримирими към всички посегателства към нашата природа", посочи той.

Според него личните интереси надделяват над обществените и пред очите на хората най-безсрамно се лее нов бетон, а това трябва да спре.

Снимка: БГНЕС
Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени