FACEBOOK

Много К19 смърт у нас заради липса на научен обмен: Д-р Ч. Ботев, активно лекуващ вируса

Хематологът д-р Чавдар Ботев, консултант на Националната пациентска организация, потвърди пред БНТ онова, за което 19 минути пише от пролетта, а на 2 септември получи потвърждение лично от члена на НОЩ и главен санитарен инспектор на републиката Ангел Кунчев: борим се с коронавируса на тъмно, без научен обмен, по публикации в медиите. Или казано с думите на експерта: „Високата смъртност от COVID-19 в България се дължи на това, че много от научно доказаните факти не са дошли още у нас”.

„Твърдението, че Ремдесивир не помага при лечението на COVID-19 е невярно. То е много добро лекарство, което трябва да се прилага в правилни моменти. Факт е, че при приложението му се наблюдават странични ефекти, но те не са от лекарството, а от самото заболяване. Явно то трябва да се прилага в комбинация с други медикаменти, например прясно замразена плазма от преболедували и дава изключително добри резултати”, заяви хематологът.

„В момента здравният министър в България е изправен пред много голяма отговорност, тъй като трябва да вземе решение кои протоколи за лечение да бъдат одобрени. Новите протоколи са световни протоколи. Пътят за въвеждането им отнема понякога 15 г., а тук трябва да стане за месеци. Министерството е тромава структура, която трябва да заработи по-бързо. В момента използвам 2 вида лечение: реконвалесцентна плазма и второто - с обикновена плазма чрез плазмофереза. Това е влязло в най-новите протоколи", посочи д-р Ботев.

Д-р Ботев обясни, че препаратът Ивермектин в Израел наистина е доказана ефективността му. Това лекарство е приемано от 4 млрд. души.
"В България го нямаме регистрирано. Изпълнителната агенция по лекарствата трябва да действа по-бързо", отбеляза той и допълни, че това лекарство за 48 часа намалява количеството вирус 99,97 пъти.

"Ивермектинът може да се приема и с профилактична цел, а в комбинация и с терапевтична цел. Много добри резултати дава в комбинация с Доксициклин", категоричен е спецът.

Хематологът подчерта, че при неправилна ваксина може да има висок бум на автоимунните заболявания.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени