FACEBOOK

Митрофанова и Петков да внимават: Президентът

“Оставям без последствия предложението на МС към мен да освободя шефа на НСО, защото не съответства на закона”, заяви пред журналисти президентът Румен Радев. “Отправените към мен искания и мотиви са повърхностни и несъстоятелни, като по-скоро навяват внушения за началника на службата. Тяхната фактология в никакъв случай не предполага да го освободя”, подчерта той.

“Редно е решенията в държавата да се базират на законите”, категоричен бе Радев. Той напомни, че всяко „назначаване и освобождаване на началника на НСО принадлежи на президента, а не на премиера и МС”.

“Поведението на посланика на Руската федерация отдавна е прекрачило допустимите норми на дипломатическа дейност, но всички, които призовават за нейното изгонване трябва да отговорят на някои важни въпроси”, коментира още Радев. “Ще допринесе ли това за безопасното извеждане на моряците от двата блокирани български кораба в Украйна? Какви алтернативи за доставка на енергоносители има България и на каква цена?”, запита реторично той.

 „Призовавам всички дипломатически представители на чужди държави в България да изпълняват своите задължения в обхвата на техните правомощия, така че да не дават оценки и по никакъв начин да не се месят в нашите вътрешни дела", настоя президентът.

“Очаквам правителството да се придържа строго към декларацията на НС по отношение на РСМ, постигнатия от КСНС консенсус и волята на българите откритите въпроси между нашите две страни да бъдат решени преди началото на преговорите за членство в ЕС”, настоя още Радев.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени