FACEBOOK

Министрите сами да си избират замове: К. Петков

"Оптимистично новият кабинет може да е готов идната седмица, реалистично - след седмица", заяви пред bTV Кирил Петков - съпредседател на партия Продължаваме промяната и евентуален премиер.

"Изпращаме договора до всичките ни партньори. Чакаме обратна връзка, те да го потвърдят, да минат техните вътрешни съвети. Ако всичко е наред, до сряда да има финализиран договор и разпределението на министерства", посочи той.

"В коалиционното споразумение няма да има санкции както в бизнес договор. Ще се изисква да се изпълни дадена точка, ако не се изпълни, ще се изискват резултати на лидерско ниво. Отговорността ще се носи от коалиционните партньори и от хората, които те са избрали да ръководят", подчерта Петков.

"Въпросът е дали хората, които всяка партия ще номинира, ще имат капацитет за това. Всеки един от коалиционните партньори ще има собствен избор. Те трябва да си носят и отговорността заедно с хората и екипите. Всяка партия ще номинира най-добрите си кадри да ръководи даденото министерство. Включително и зам.-министрите ще се надяваме да бъдат избор на самия министър. Вместо хора, които да следят отвътре, ще искаме резултати", каза още съпредседателят на ПП.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени