FACEBOOK

Искаме да подкрепим кабинет на ПП, обаче няма да гласуваме: ГЕРБ

"Вътрешното усещане в ПГ е, че ще подкрепим кабинет на Продължаваме промяната, защото България има нужда от редовно правителство", заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков, в ефира на Беновска пита.

„Трябва да бъде съставено редовно правителство, което да поеме отговорността. Трябва да има работещ парламент, който да осъществява парламентарен контрол и да започнем да възстановяваме парламентарната демокрация. В този смисъл да, ние подкрепяме да има редовно правителство, а как ще гласуваме в зала е съвсем друг въпрос!“, посочи той.

Беновска попита госта си дали ще отидат на консултациите при президента. Чолаков отговори, че ГЕРБ винаги са се отзовавали на тези консултации и предполага, че ще го направят и в понеделник. Това обаче би било едно протоколно посещение.

"ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около ПП", заяви по-късно пред БНР и шефът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Още не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред", аргументира се тя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени