FACEBOOK

Мая открадна името на платформата си

"С голям комуникационен гаф стартира гражданското движение на Мая Манолова Изправи се.БГ. Умишлено или не, то взаимства името си от претърпялото провал в съвсем краткотрайното си съществуване ляво движение на известния политик от немската Левица Сара Вагенкнехт - "Изправи се!" ("Aufstehen!"). Тя имаше амбицията да обедини единомишленици от Левицата, социалдемократите и зелените, вкл. за да подготви почвата за ляво-центристка коалиция. Самата Вагенкнехт обаче загуби обществен кредит на доверие с макар и умерените си антимигрантски спозиции. Вследствие на това, както и на здравословни проблеми, тя "разпусна" движението.

ПР-ите и имиджмейкърите около Манолова пак отиват на поправителен

П.С. "Червената" Мая, която се оплакна в краткотрайната дясна любов в стил "анти-Фандъкова", така и не разбра, че тезата на Първанов, Дончева и някои други, че вече "няма ляво, няма дясно", е силно демодирани. Ако е носела съмнителни дивиденти допреди пет-шест години, днес тя е губеща. Няма как в дългосрочен план да обединиш изнемогващия пенсионер с "десния" еколог, който иначе е самоотвержен либерал, носещ маркови облекла... Нали така?

Така че Изправи се.БГ, в чиято основа е залегнало разбирането, че "няма ляво-няма дясно", няма да има дългосрочен хоризонт", разкри известният преподавател по медии доц. Иво Инджов.

Снимка: Нова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени