FACEBOOK

Мафията държи Борисов на власт: Александър Симов

„Днес няма да влизаме изобщо в сградата на Народното събрание и това решение е взето след всички ексцесии, които станаха. Мястото на депутатите от опозицията не е вътре, където се осъществяват тези позорни политически сделки, а тук, сред хората.

Мястото ни е сред тази пъстра смесица от хора с различни възгледи, които са обединени от едно общо нещо - оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев.“ Това каза Александър Симов, говорител на ПГ на „БСП за България“, пред България Он Еър.

Социалистът заяви, че този парламент не работи, тъй като е тотално опорочен и обезсмислен.

„Стоим в него поради една проста причина - да поставяме всяка седмица въпроса за машинното гласуване, докато не стане факт. Не го разглеждаме като панацея, не смятам, че то ще реши всичките ни проблеми, но ще спре фабриката за недействителни гласове, която ГЕРБ са си направили.“ Симов припомни, че на последните избори е имало 8% недействителни гласове, и с машинното гласуване ще спре този процес.

По повод изявлението на премиера, че мафията е сред протеста, депутатът обясни, че всъщност мафията държи Борисов на власт. „Ако той имаше смелостта и куража поне веднъж да се яви очи в очи с народната любов, нека да дойде и да каже на тези хора, че са мафия. Тук има хора, които не могат да дишат случващото се в страната, и хора, които по време на пандемията не са получили протегната ръка от държавата“, заключи той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени