FACEBOOK

МИР стратира Игра без агресия в столичните училища

Сдружението подписа първото споразумение за партньорство в инициативата със Съюза на бащите в България

Мрежата за инициативи и решения (МИР) започва работа по пилотен проект "Игра без агресия". Инициативата ще е насочена към столичните училища. Идеята й е да се покаже на децата, че агресията е безсмислена, а когато има такава ситуация тя може да бъде решена с разговори. МИР иска да предпази децата от последствията от агресията в отношенията им с връстниците, с учителите и в семейството.

"Ще покажем, че когато има посредник - медиатор децата сами могат да решат своя проблем", заяви председателят на Мрежа за инциативи и решения Георги Кардашев.

"Проблеми и агресия има когато хората не си говорят. Трябва да ги научим да разговарят и да сопделят притесненията си, които затаени се превръщат в агресия", коментира и председателят на УС на Съюза на бащите в България Светослав Стефанов.

Двете организации - МИР и Съюза на бащите в България подписаха първото си споразумение за партньорство в съвместна инциатива. В документът се посочва, че "Игра без агресия" е насочена към ученици, учители и родители. Двете сдружения започват работа по проекта. Пилотното му издание ще бъде в първите дни на новата учебна година. В модулирана игра на децата ще бъде демонстрирано как със средствата на медиацията може да реши проблема между две страни и да се претоврати агресията в отношенията. В екипа на проекта има психолог, педагог и юрист.

Първото споразумение за партньорство на МИР е първата стъпка към даденото при учредяването обещания да се създава мрежа от организации, готови да намират решения на проблемите.

Източник и снимка: topnovini.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени