FACEBOOK

Лекарят лекува, но оздравяването идва от природата: Проф. Ал. Чирков

На 82 г. почина проф.д.м.н. Александър Чирков – лекарят, направил най-голяма кариера в чужбина от родените у нас, създал сърдечната болница Св. Екатерина – най-добрата у нас, и изгонен от нея с административни хватки от ученика си Генчо Начев – най-големият милионер сред директорите на държавни болници у нас. Ето неговата философия:

"Като си променят мисловната култура, българите ще видят, че ще има по-малко болни. Но докато има избухливост, нетърпимост, желание за отмъщение, омраза, клюкарство – всичко това изтощава мозъка. А той изпраща сигнали към съответните гени, които от своя страна изпращат съответните ензими, и се започва – високо кръвно налягане, атеросклероза, ракови заболявания и други.

Като прибавим и това, че се тровим с лоша храна и с цигари, можете да си представите какво е положението. Ако вие само се разхождате и мислите за добри взаимоотношения с хората и как да не сторите на някого нещо лошо, и ако се храните до 18 часа, с разнообразна храна, ще живеете по-добре. Природата за това е създадена да ни дава храна, която да ни дава и здраве. Навремето Хипократ е казал - "лекарят лекува, но оздравяването идва от природата!"
Светла памет!
Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени