FACEBOOK

Проф. Александър Чирков: Министър Москов, напусни!

90% от болниците - пълни с бактерии, пациенти умират от инфекции

„Не, реформа няма! Просто преливаме от пусто в празно“. Tака най-известният ни кардиохирург проф. Александър Чирков коментира ситуацията в родното здравеопазване. „Трябва да се събере правителството и най-вече Реформаторският блок, който предложи министър Петър Москов. Да го извикат и да му кажат: „Ти не работиш така, както ние си представяме! Вместо да се извършва реформа в здравеопазването, се случват куп негативни явления. Напускаш!”. И толкова“, категориен бе той в интервю пред Ретро.бг.
Професорът обясни, че в здравеопазването се правят излишни неща, които утежняват съдбата на болните. Прекалява се и с абсолютно ненужни интервенции в клиниките. А в същото време „над 90% от „реформираните” болници са пълни с бактерии и пациентите умират от инфекции“, заяви Чирков.
Той се обяви и против „пакетите“ на Москов, които КС отмени.
„Ама какви са тези безумия? Какво значи допълнителен пакет от услуги? Когато един пациент влиза в болница, а никой не го прави от добро, той трябва да бъде излекуван и толкова! Без първи, втори и трети пакет. Особено когато е осигурен, грижа на съответните административни органи е да намерят средства, с които да се покрият разходите по лечението му“.
„Никъде по света не е допуснато подобно нещо! Само в България някой смее да прави каквото си иска (бел. р. министър Москов)“, добави той.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени