FACEBOOK

Легализиране на марихуаната мина в комисия на НС

"Легализацията на преработката на индустриален коноп (който не е за пушене) мина успешно на първо четене в земеделска комисия. Благодаря за подкрепата на колегите от Демократична България (в тази комисия Зорница Стратиева от Зелено движение), Продължаваме промяната, Има такъв народ, ДПС и Възраждане, които гласуваха ЗА закона. Против бяха БСП, а ГЕРБ се въздържаха.

В изказването си отбелязах, че това е истинската кохезия - доходите в бедните региони на България ще растат изпреварващо не чрез помощи, а когато им осигурим възможност за бизнес, висока добавена стойност, работни места.

В момента парадоксът е, че нашите стопани отглеждат коноп, след това го изнасят за преработка например в Румъния, и накрая продават готова продукция (масла, текстил и тн) отново в България. Така се губят огромни средства под фалшивия предлог борба с наркотиците. То в случая даже не става въпрос за пушене, нищо че Иван Гешев трудно го разбира.

Проектът е общо дело и моето участие не е било най-същественото, нищо че името ми е най-отгоре. Все пак за мен е чест да го защитавам в комисия, а в бъдеще и в зала", съобщи депутатът от ДБ Владислав Панев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени