FACEBOOK

Левицата без депутат в 6 района

БСП няма да има депутати в шест района – Габрово, Кърджали, Силистра, Смолян, Търговище и Разград, става ясно при почти пълно преброяване на протоколите от СИК и разпределението на мандатите, пише Червен ефир.

Фаворитът на Корнелия Нинова Крум Дончев изпада от НС, тъй като в Габрово Левицата няма мандат. Парламентът се лиши и от Атанас Костадинов, който беше изпратен водач в Силистра, ген. Кольо Милев – Търговище, Елка Неделчева – Разград, Емил Хумчев – Смолян и Милко Багдасаров – Кърджали.
Предлагайки Костадинов за водач в Силистра, Нинова показа, че й е по-важна секретар Общи дейности към ИБ Вяра Емилова, която пък от своя страна пренареди листата на Силистра и вместо да се съобразят с решението на ОС на БСП там – наредиха приближени на Емилова хора. Резултатът не закъсня и БСП няма депутат от Силистра. Същото се случи и в Смолян, където Нинова реши, че вместо младата надежда Петя Михалевска, която показа, че може да привлича гласове – сложи Хумчев – трети мандат общински председател на БСП Златоград. Отново в Търговище Нинова посочи ген. Милев, въпреки че при миналите избори ясно се видя, че той няма никаква подкрепа в Търговище, напомнят от Червен ефир.

Неделчева пък не успя да влезе в НС и този път, въпреки мощното рамо на кмета на Разград Денчо Бояджиев, който стана втори в листата на БСП.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени