FACEBOOK

К19 пада, но удължават извънредната ситуация, понеже се вдигал

Въпреки падащите по брой случаи на заразени и починали С коронавирус у нас, МС отново удължи извънредната епидемична обстановка до 30 ноември.
„В страната продължава неблагоприятното развитие на инфекцията”, аргументираха решението си от кабинета.

„Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на Covid-19 върху общественото здраве и здравната система“, пишат от от прессекретариата на МС.

„В страната продължава неблагоприятното развитие на епидемичната обстановка, обуславяща се от висока смъртност при заразени с Covid-19, на фона на намаляваща заболеваемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина”, посочват от кабинета.

Същевременно починалите с К19 в България продължават да намаляват седмици насам. Докато в петък жертвите бяха 4, в съботния ден те бяха 2 по седмици - от 68 до 36 между 5 и 19 септември. Така общият брой умрелите от началото на пандемията става 753 - толкова има в страната за 2 дни, при това липсата на аутопсии поражда основателни съмнения за точността на числото.
Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени