FACEBOOK

Къде са парите за пенсии: Мая

“Асен Василев трябва да отговори защо се налага  държавата да взема 1,4 млрд. лв. за пенсиите на българите от аванса на ЕК по Плана за възстановявяне”, заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова.

“А ако нямаше аванс? А след 6 или 9 месеца ще има ли? Къде са парите за пенсиите на хората и защо сегашното правителство прави както правеше Симеон Дянков?. По времето на Борисов се пипаше Сребърният фонд за какво ли не, а по времето на Петков - уж имало изобилие от приходи, а с аванса от Плана за възстановяване ще се плащат пенсии. Сметките на правителството не излизат, но напомням, че то собствени пари няма. Харчи парите на данъкоплатците. НС трябва да даде отговор на гражданите къде са парите за пенсии и защо не стигат сега?”,настоя тя.

“Социалната и пенсионната системи страдат от липса на реформи и не временно кърпене с външни пари им трябва, а генерално модернизиране и устойчивост. Промяната реформи обаче не включва”, констатира Манолова.

“1,4 млрд.лв.от аванса на ЕК сега ще закърпят дупката, но няма да отидат в икономиката. А от нейната подкрепа зависи колко ще струват хлябът, олиото, бензинът, токът, храните, водата и изобщо животът на пенсионерите, а и на останалите хора. А от кого ще вземе МС, за да подкрепи икономиката - от МВР? От строителите? От земеделието? От майките? От работещите бедни? Или пореден нов заем,  за да минем границата от 10 млрд.лв. заеми за 1 г. ли?!”, запита тя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени