FACEBOOK

Соцминистърът не отговори на важни въпроси за скандала с пенсиите: Манолова

"Изслушването на социалния министър в параламента днес не отговори на някои от най-важните въпроси: защо се допусна над 1 068 000 български пенсионери да получат по-ниски пенсии спрямо миналата година? Защо при изчисляването на пенсиите НОИ не са включили индексацията на пенсиите за 2018г. и 2019г?
А компенсациите с допълнителна добавка е само временно решение, което не увеличава трайно размера на пенсиите за ощетените българи.

Не се разбра и какво ще прави правителството, за да увеличи доходите в условията на галопираща инфлация, защото швейцарското правило би ги увеличило с едва 6.1%.

Решението е НОИ незабавно да включи индексациите от 2018 и 2019г към пенсиите, а парламентът да приеме преизчисление на всички пенсии на база осигурителен доход 2020г, за да получават всички справедливи пенсии според приноса си", пише Мая Манолова по повод несвързаните оправдания на соцминистъра на Корнелия Нинова за ощетяването на половината ни пенсионери точно от него като представител на БСП и лидерката му като ресорен вицепремиер.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени