FACEBOOK

Комисия в НС ще нищи Росенец

Депутатите приеха проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на лесопарк "Росенец".

Народните представители гласуваха със "193" гласа "за", 1 "против" и 12 "въздържали се". Законотворците отхвърлиха предложението на ДПС за допълване на комисията "Росенец" с темата за местността "Буджака", респ. проверка на постройките, една от които е на Иво Прокопиев.

Предложението за комисията е на ДБ, като лично Христо Иванов го представи и защити в пленарната зала.

Българските институции позволиха един анклав в българския правосъден и законов суверенитет, посочи Иванов. "Генезисът на цялата тази територия е епикриза за състоянието на цялата държава", изтъкна Христо Иванов. По думите му "Росенец" е възможност да си изясним въпроса защо българските институции си затварят очите и защо българските институции обслужват определени хора, включително и МВР.

Самият Иванов няма да бъде член на комисията, за да не се разглеждат фактите на ниво свръхполитизация. Нека стигнем до истината, каквато и да е тя, настоя Иванов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени