FACEBOOK

На Росенец издигаме пилон с българския флаг: Христо Иванов

„Демократична България (ДБ) ще издигне на плажа на Росенец пилон с българския флаг, след като ВАС определи, че ивицата трябва незабавно да бъде вписана в кадастралната карта като плаж, а не като земеделска земя”, обяви съпредседателят на обединението Христо Иванов.

Той припомни акцията на Росенец от 7 юли, когато заедно с Ивайло Мирчев и общинския съветник от Бургас Димитър Найденов акостираха на плажа, а офицер на НСО поруга флага, който тримата се опитаха да поставят. Последва съдебна сага - за вписването на плажа, за събаряне на незаконни постройки, за осигуряване на достъп до плажа, която продължава.

“Това, което виждате тук е една империя от лъжи и подчинение на българските институции. Ние сме тук, защото мястото е емблематично за целия модел, по който държавата мачка едни и обслужва други - мачка нас и вас и обслужва Доган и неговите приятели в задкулисието. Това е емблема за това как България може да започне да се връща обратно към реалността и простият принцип е един закон за всички”, посочи Иванов. “Реалността е, че Доган си е построил едно незаконно яхтено пристанище с незнайно какви пари, а българската държава широко си е затворила очите, за да му позволи да си направи този кеф. Ей това му е кефлийското на Доган”, обобщи той.

От своя страна Найденов, който е втори в листата с кандидатите за депутати на Демократи ДБ в Бургас, заяви, че след определението на съда обединението ще продължи натиска над институциите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени