FACEBOOK

Коалицията може да не издържи до края на т.г.: ИТН

"По точката за Северна Македония в коалиционното споразумение нещата са на ръба”, заяви пред БНР шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. „Ние винаги сме се опирали на това споразумение и винаги сме си държали на думата. ...Рано е да се каже дали коалицията ще издържи до края на годината", подчерта той.

Йорданов беше категоричен, че външният министър Теодора Генчовска (от квотата на ИТН) следва официалната държавна политика, за разлика от премирра Кирил Петков, който се опитва да прокарва друга политика.

“Няма да позволим до края на Френското председателство да бъде свалено ветото пред РСМ”, категоричен е Йорданов. По думите му Петков и неговата съветничка са водили разговори, в които "се заобикаля" това, че докато Скопие не започне да изпълнява поетите ангажименти в договора за добросъседство, няма да бъде вдигнато ветото за започване на преговори за членството ѝ в ЕС.

"Водили са разговори от рода на вкарване някъде в преговорния процес за езика на омразата, за репресиите и за Конституцията, но след вдигане на ветото. Натискът по темата РСМ е за вдигане на ветото и започване на преговорен процес, а не за колко време ще трае този процес. Сигурен съм, че има и документи за това", каза той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени