FACEBOOK

Кметът звъня лично да благодари на доброволците

Кметът на София отдели часове от претоварения си график от 8 до 8 всеки Божи ден, за да успее да се обади и лично да благодари на повечето от доброволците, които откликнаха на апела на общината да се наберат самоотвержени хора, които да се включат за своя сметка в борбата срещу коронавируса. На останалите го направи чрез фейсбука си: „И искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всеки един от тези над 100 души, които се обадиха за 3 дни.

В такива моменти човек разбира колко много човечност и доброта има във всеки от нас, колко голяма нужда имаме да даваме, колко смелост и кураж имаме. Никой от тях не го прави, защото иска известност и слава. Не го прави, за да чуе името си в медиите, нито за да се похвали на приятели. Правят го, не за да станат герои, а защото са хора. Като Марина, която е учител, до обед преподава дистанционно на своите ученици, а следобед иска да помага.

Като д-р Иванова, която е затворила своя зъболекарски кабинет с грижа за своите пациенти и сега ще помогне на други. Като Калин и Людмил, които са готови да работят и в болници и имат нужната подготовка. Както каза Живка: „Сега имаме нужда да бъдем заедно и да бъдем свързани, пазейки само физическата дистанция“.

В следващите дни експерти от Българския червен кръст, ще говорят с всеки от тях, за да направим екипи за различите задачи, които имаме да свършим ЗАЕДНО. Благодарност и към Българския червен кръст – днес и техните доброволци се включиха към нашите екипи в помощ на самотни и болни възрастни хора. Заедно ще се справим“!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени