FACEBOOK

Кметовете поискаха разширяване на Зелената зона

Районите Оборище и Красно село, управлявани от РБ и Лозенец и Възраждане – от ГЕРБ, внесоха предложение за нови улици с платено паркиране след обществени обсъждания

Транспортната комисия на Столичния общински съвет разгледа предложения на районни кметове за разширяване на обхвата на т.нар. Зелена зона за платено почасово паркиране в София. Напомняме, че социологически проучвания показаха нагласата на хората за въвеждане на ограничения в техните квартали.
Предложенията идват от десните кметове на Оборище и Красно село и от кметовете на ГЕРБ в районите Лозенец и Възраждане. Те ги правят след провеждане на обществени обсъждания с гражданите по места.

Така идеята на кмета на Оборище от СДС е Зелената зона да обхване района между бул. Христо и Евлоги Георгиеви, бул. Генерал Данаил Николаев, бул.Ситняково, ул. Черковна и ул.Султан тепе. Това са и най-натоварените пътни артерии в района, така че ограничаването на броя на произволно паркиращите автомобили е наложително.

В Красно село Зелената зона се предлага да обхване участъка между булевардите Тотлебен, Пенчо Славейков, Иван Гешов и ул. Георги Софийски. Всички те са място на съсредоточаване на огромен трафик, особено в пиковите часове и около болничните заведения през цялото денонощие, така че движението ще бъде облекчено със сигурност и то в голяма степен, ще се освободят и тротоарите за придвижване на пешеходците и детските колички.

В район Възраждане платеното паркиране по плана на районния кмет ще бъде между булевардите Сливница, Константин Величков, Скобелев и улица Опълченска, както и по Димитър Петков. Най-общо казано това е районът на Мол ъф София, други големи магазини и местния пазар, както и около новоизградения от Общината парк Възраждане.

Предлага се разширение на зелената зона и в Лозенец - сега т. нар. Горен Лозенец. Миналата есен зоната покри долната част на Лозенец и район Средец.

Потребителите на услугата платено паркиране ще плащат по 1 лев на час или 100 лева годишен абонамент.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени