FACEBOOK

Такситата паркират в Синя и Зелена зона без да плащат

Не внасят данъци, не пускат и смс-и, недоволстват граждани

Такситата паркират в Синя и Зелена зона в София без да плащат, алармира читател на сайта Sofia.media. Наглостта на бакшишите дразни много софиянци. Строежът на третия лъч на метрото затрудни движението в центъра на столицата - много улици са затворени, а местата за паркиране са по-малко. И нахалството на таксиметровите шофьори, не стига дотук – те дори отказват да си платят, а паркират на аванта. „Не пускат смс-и, не плащат данъци“, гневят се софиянци. Недоволството им е разбираемо, защото правилата са за всички. Таксиметровите шофьори и без това ползват доста привилегии. Докато те могат да карат без колан, глобата за другите е 50 лв.
Както 19 минути вече писа, таксиметровите шофьори освен авантаджии са и доста изобретателни. Постоянно измислят нови схеми, с които да лъжат своите клиенти. Най-новият хит да ни надцакат сметката е помпа, която се управлява дистанционно през модерните смартфони.
А 66 % от софийските таксита лъжат в сметката, показа социален експеримент. За едно и също разстояние от летище София до кв. Дружба трима таксиметрови шофьори вземат 3 различни суми. Първият – 6,18 лв., вторият – 10 лв., а третият – 4,77 лв. Общото и в трите случая е, че клиентът не получава касова бележка или точно ресто.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени