FACEBOOK

Кандидат за стола на Горанов е и Караниколов

Ако бившият вицепремиер Симеон Дянков не приеме да наследи Владислав Горанов като финансов министър, кандидат за поста бил и Емил Караниколов, научи 19 минути от свои източници. Информацията беше потвърдена и от осведомени по коридорите на властта.

Икономическият министър принадлежи към същия кръг като Горанов. Бедата е, че макар и в Икономическия институт, той е завършил право, при това за сензационните 2 години, което е световен феномен. Промяната най-вероятно ще настъпи съвсем скоро, възможно е да стане още идната седмица, предполагат запознатите с актуалните течения във властта.

Напомняме, че освен обект на разкрития през последните дни, Владислав Горанов е клиент и на Специализираната прокуратура. До нея стигна разследването, прехвърлено от КПКОНПИ и редовната прокуратура, което според юристи е неприятно за все още министъра. Става дума за казуса по дадения му за безвъзмездно ползване в продължение на 8 години суперлуксозен апартамент и гараж от 181 кв.м. в шикозен комплекс в елитния квартал Изток от семейство, чийто син Горанов е назначил в подопечното му ведомство. Спестените/укритите наеми се измерват в стотици хиляди лева, а дължимият от тях данък към държавата е в размер на десетки хиляди лева.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени