FACEBOOK

Как противозаконно уволниха инвалид с 95% от НАП – шеф на Човешки ресурси е съпругата на КНСБ-ист №1

Ели Цанева от Сектор Ревизии в НАП-София от натоварване, стрес и постоянния тормоз от ръководството, както сама е обяснила и доказала документално, получава рак – левкемия. Излиза в дълги болнични. За благодарност за 20-годишната й работа не до 17, а до 19 часа всеки ден и през отпуски, с огромно претоварване, именно дирекцията с директор съпругата на КНСБ-ист №1 я уведомява, че ако не напусне доброволно, ще бъде уволнена.

Въпреки че това, разбира се, е противозаконно от страна на администрацията. Съгласно чл. 9а от Закона за държавния служител, поне 2% от персонала на НАП, където 1/3 от щата е отреден за началници, трябва да бъде от хора с увреждания/ с намалена трудоспособност. Ели Цанева е с 95%. Но грижата за човешките ресурси на първата дама на КНСБ – директорката на дирекция в НАП, явно е по други стандарти.

Разполагаме с още куп примери и куп съдебни решения на възстановени несправедливо уволнени съвестни служители, имали неблагоразумието да се разболеят в НАП. Или от НАП.
За жертвите на ревизионните бухалки на НАП, за рака и побелелите коси от незаконни или погазващи елементарните постановки на закона дори при процедурите, да не говорим.

Мария Пламенова Димитрова, която работи в дирекцията Човешки ресурси на НАП, чийто директор е съпругата на шефа на КНСБ Мария Николаева Димитрова не е дъщеря му, обясняват от синдиката. Щерката била отишла да работи в НР, което е още по-голям скандал, защото до неотдавна шеф на компанията и все още твърде влиятелен човек в нея е дългогодишната ръководителка на организацията на работодателите Саша Безуханова. Тази неточност можеше да бъде изяснена още в четвъртък, когато в 15,21 ч. и в 16,55 ч. търсихме предварително за коментар пиара на Пламен Димитров г-н Николай Стоянов, а той не сметна за нужно дори да вдигне. Или пък да върне обаждане. Все пак му благодарим за уточнението, особено за частта, че дъщерята е в НР.

Преди да ни заплашва със съд, редно е КНСБ-ист №1 да попита жена си дали й се струва ОК конфликтът на интереси да бъде директор на дирекция в централата на НАП, и то на Човешки ресурси?

И какво прави баш в тази дирекция в институция, където системно се погазва Кодексът на труда и Законът за държавния служител, както и доста други закони.

Където се назначават много хора без икономическо образование. Какви точно одити и ревзии могат те да извършват? Но пък и за какво ли им е нужно икономическо образование при толкова поръчкови ревизии, за които вече бяха доказани 2 ОПГ в НАП, а имахме и показен разстрел. Неизяснено до днес убийство.

Питаме, понеже от КНСБ ни говорят за стандарти. Но не за техните или за онези в НАП, а за нашите стандарти.
Или според тях да се работи в НАП е обидно? Не приляга ли на класата на дъщерята на шефа на КНСБ? Под нивото й ли е? Как подобна „обида” се отнася към работата на майката на госпожицата, която би трябвало като директор на дирекцията Човешки ресурси да работи за това да може да каже нявга народът „данъчен звучи гордо”?!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени