FACEBOOK

И дъщерята на КНСБ-ист №1 в НАП, в дирекцията на майка си

Омертата между синдикатите и финансовия министър, благодарение на когото доходите и условията на труд в България за най-ниските в Европа, а социалната и здравната ситуация е най-лоша, е още по-страшна, отколкото смятахме. След като разкрихме, че съпругата на шефа на КНСБ ПЛамен Димитров – госпожа Мария Николаева Димитрова е и.д. директор на дирекция в централното управление на НАП и то на човешките ресурси, бяхме алармирани от съвестни служители, че и дъщеря им е подслонена там.

Мария Пламенова Димитрова работи в отдел Оценяване и развитие, който е в дирекцията, управлявана от майка й. Сега нека не се учудваме за фрапантното неспазване на Кодекса на труда и Закона за държавния служител точно в НАП по отношение на реално работещите служители, защото 1/3 от щата вече са началниците.

От КНСБ ни потърсиха да ни питат какво против имаме лидера им – ами нищо лично, просто фиксираме фактите и се борим да има поне малко приличие, а не задкулисие навсякъде и във всичко. И сме длъжни да предупредим работещите в тази държава да не очакват защита от такива синдикални лидери, които са се омешали с властта.

Иначе, за ужасяващото отношение към инвалидизираните от лошите условия на труд и отношение към тях съвестни данъчни тепърва ще пишем, защото иначе трудно ще накараме шефката на човешките ресурси в агенцията, съпруга на синдикален лидер, да им обърне внимание.

Но нека изясним, че връзките като в мафията между босовете на профсъюзите и Министерството на финансите с НАП не са само с участието на КНСБ. Вътре е и Подкрепа. Николай Наков, който е шеф на секцията на синдиката в НАП е пенсиониран. Но в разрез с последните промени в нормативната база за недопускане на работещи пенсионери в държавната администрация, направени по ирония на съдбата под натиска на финансовия министър Горанов, за профсъюзния бос е направено изключение.

Той е напуснал като заместник-директор на Офис Изток на НАП, но си е осигурил 5-годишен мандат като председател на секцията на Подкрепа в ... НАП. Което звучи като фантазия, но е самата житейска реалност. И очевидно се налага по причини, които са свързани повече със закона за омертата, отколкото с някой друг човешки или писан закон.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени