FACEBOOK

Как може 900 000 лв. да чакат амнистия на мюфтийството, вместо изпълнителят на НАП да ги вземе за държавата, пита Валери Симеонов?

Част от вчерашния ни материал, посветен на несметните богатства на „бедното мюфтийство, които се опитахме да изброим в цялата им почти необятна величина – конкретно съдбата на неотдавна продаден за 900 000 лв. терен на Мюфтийството в Банкя, стана специална тема на ексвицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Той се учуди как е възможно публичният изпълнител на НАП, който е държавен чиновник, да не преведе веднага сумата по запорираната сметка на организацията, а да ги държи в очакване на гласуваната от ГЕРБ и ДПС амнистия. Значи, заключи Симеонов пред СКАТ, предложението на финансовия министър Горанов отдавна е било вече договорено и за него са били информирани всички по веригата.

Депутатът от Обединени патриоти напомни в тази връзка акцията Хоро на данъчните, при която преоблечени в народни носии те глобиха баби в читалище, че дали 1,50 лв. такса без касова бележка на своя хореограф.

Симеонов още веднъж разказа, че голяма част от дължимите от Мюфтийството 8,25 млн. лв. са от осъждания за оспорвани държавни имоти, а останалите са предимно лихви, докато заплатите на имамите идват от турския Дианет – държавната служба на съседната държава, която провежда нейната нарочна религиозна политика. Това всъщност е най-скандалното в случая.

Снимка: Novini.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени