FACEBOOK

Държавата – съучастник на Мюфтийството в измама срещу НАП и данъкоплатците

ГЕРБ се уплаши за себе си, обрече България да стане Косово и да няма национална сигурност, с което ни плашеше, та реши да даде заден по опрощаването на дълговете на Мюфтийството. Става въпрос за „малката сума”, както я определи лично финансовият министър Горанов, от 8,3 млн.лв., с колкото можеха да бъдат спасени всичките закрити от управляващите 19 общински болници.

В новото решение обаче не са казва ще се отблокират ли сметките на Мюфтийството. Ако това стане, то веднага ще си прибере 900 000 лв. от сделка за един от своите 4700 имота, който е продало неотдавна в Банкя.

Досега държавата в лицето на правителството и неговата агенция по вероизповеданията, мамейки НАП и данъкоплатците, превежда субсидията, която е определила на изповеданието на стойност 400 000 лв. не в блокираните сметки на неговата централа в София, за да не бъдат изплащани дълговете му към хазната, а в поделенията в Добрич и Търговище, разкри адвокатът на сунитите в България Николай Панков пред СКАТ.

За годините, в които Мюфтийството съзнателно не плаща никакви данъци и такси на България, събраната субсидия би погасила голяма част от задълженията – близо 5 млн.лв., колкото е цялата сума на дължимите по изгубени дела срещу българската държава за уж вакъфски имоти. Та и борчовете нямаше да нарастват непрекъснато с лихвите, ако държавата сама не съучастваше на Мюфтийството в данъчните измами, които прави като заобикаля нормите.

Според новия закон на Цветанов - Карадъйъ, зад Мюфтийството, начело с д-р Хаджъ стоят едва 3700 души, но то обсебва цялата държавната субсидия за мюсюлманите съвършено нелегитимно, докато в сунитското вероизповедание са се записали 546 004 души, но то не получава помощ.

Мюфтийството разполага на всичко отгоре и с огромни имоти. 700 000 дка е само неговата земеделска земя. То е вторият най-голям собственик у нас след Православната църква с около милион дка.

При средна наемна цена 46 лв./дка за страната, тя се отдава от хората на д-р Хаджъ на активисти на ДПС за нещастните 2-3 лв./дка, но те вземат за нея евросубсидии по 35 евро или 70 лева на дка от винаги подопечното на ДПС при всички правителства земеделско министерство.

Освен нивите, Мюфтийството управлява по същия нарочно неефективен начин 25 000 дка грозно изсичани гори и 35 000 дка пасища. Доходът само от тези три пера е 32 200 000 лв. годишно.
Друго съществено попълване на съкровищницата на бедната мюсюлманска власт идва от сградния фонд. Това са 4700 имота, от които само 1100 са джамии.

Там също се правят големи данъчни измами. Прекрасният имот срещу фонтаните в идеалния център на Пловдив например се дава реално за 12 000 лв. наем на месец, а се декларират 3000 лв. Само от този 1 от 3600 търговски имота на Мюфтийството хазната губи данъци от близо 13 000 лв. годишно. Допълнително я мамят и с данъчната оценка. Тя е за смехотворните 100 000 лв., докато последният ремонт на имота е за 1,5 млн.лв.

Същото е положението и с други знакови имоти. Показаната от нас незаконно продадена на Мюфтийството за негова централа Станишева къща в сърцето на София, чиято стойност по сделката за придобиване е 544 000 лв., а пазарно поне 3 млн.лв., е с данъчна оценка 25 000 лв.

По подобен начин е мамена хазната и с друг престижен имот на Мюфтийството – реновираната сграда на бул. Мария Луиза 27, също в идеалния център на столицата, чиято данъчна оценка е 37 000 лв. при реална пазарна цена от поне 3 млн.лв.
Пълна лъжа, видна от документите е и липсата на пари за заплати на имамите. Причината е, че точно това перо в разходите на Мюфтийството се поема от турския Дианет – 2 милиона лева годишно чинно превежда правителствената институция в съседната държава, която провежда нейната религиозна политика.

Това всъщност е истинската опасност за националната сигурност, а не безобразните финансови измами на Мюфтийството! Защото за какви руски хакери и намеси в местни избори преди 4 г., толкова категорично спечелени от ГЕРБ говори МВР, след като със съдействието на държавата е допуснато чужда страна да плаща и да поръчва музиката в толкова чувствителна зона като втората по численост религиозна общност.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени