FACEBOOK

Как данъчен с 600 лв. нето месечно притежава апартаменти, магазини, заведения в София?

Продължаваме историята със задържания за рекордния в официалната история на бг правораздаването подкуп от 45 000 лв. редови данъчен Любомир Савов. Оказва се, че при 850 лв. заплата, която той декларира, че получава в тв интервю, която при удържани данъци пада до реални 600 лв., със съпругата му, която, както вчера показахме с документи, е съдружник на самия черноморски бос Димитър Желязков - Митьо Очите в Сконтова къща – София, притежават немалко недвижи имоти. И това са само официално декларираните, които са видими в регистъра.

2 апартамента в София, единия с гараж, сграда в Панчарево, магазин в столицата и дори заведение влизат във веригата от владения на богатото семейство. Най-интересна за проследяване е съдбата на един от имотите – коктейл – бар. Заведението с немалката площ от 80, 34 кв.м, както е описан в регистъра, е дарен от фирмата Елисил на данъчния Любомир Савов. Фирмата е на съпругата му, но е странно защо е било необходимо тя да прави дарение, при положение, че е можела и сама да направи последващата сделка – продажба на въпросния търговски обект. Той е закупен от фирма на име Дювал.

Това, което идва като най-вероятна хипотеза е, че просто данъчният е трябвало да има доказани пари посредством схемата дарение и последваща продажба.

Разбира се, историята не е токова интересна с конкретните си измерения, колкото за да даде представа – след като на ниските нива в НАП се действа с такъв имотен размах, какво следва за високите позиции. Понеже сме писали и по тази тема – просто отворете архива на 19min.bg и прочетете.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени