FACEBOOK

Кабинетът е за оставка: Радев

"Реалните мотиви са известни отдавна”, заяви президентът Румен Радевв коментар за предложението на премиера Николай Денков за предсрочно освобождаване на шефа на ДАНС Пламен Тончев. „Чухме ги в оня запис (от заседанието на ПП) и те целят овладяването на службите. Една власт е силна със спазването на закона, а не с позиционирането си над него. Внимателно чух изявлението на премиера в петък вечерта”, подчерта държавният глава.

„В закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен председателят на ДАНС. И сред тях не фигурира липса на доверие от страна на министър-председателя. По логиката на премиера самото правителство трябва незабавно да си подаде оставка, защото огромното мнозинство от българите им нямат доверие. Те и в сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво един за друг в името на оцеляването", подчерта Радев.

Президентът не даде категоричен отговор дали ще освободи Тончев, но намекна, че не би го сторил, защото шефът на ДАНС "не нарушава закона, той го спазва".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени