FACEBOOK

Изкачват НДК отвън за финал на Евростолица на спорта

Голям спортен празник пред НДК ще отбележи тази събота финалния уикенд от Европейската седмица на спорта. Гвоздеят в програмата ще бъде фестивалът НДК 360 - Европейска вечер на спорта, включващ скоростно бегово изкачване по стълбите на сградата, ориентиране из коридорите и помещенията и скоростно фасадно изкачване на НДК.

Всички тези състезания ще бъдат придружени с много активности, демонстрации в над 10 вида спорт на специално изградени сетове, издигане на топловъздушен балон с възможност на него да се качат хора със специални потребности, забавни игри и викторини. Празникът НДК 360 – Европейска вечер на спорта ще започне в 17 ч. и ще завърши около 21 ч.

Алпинистът Дойчин Боянов обяви, НДК 360 продължава инициативата с благотворителна цел за подпомагане на кампанията „Витоша – достъпна за всички“. Стартова такса от 5 лв. е предназначена за набиране средства за изграждане на алеи и спортни площадки в планината за хора в неравностойно положение.

Отделно всеки извън участниците ще може да подпомогне инициативата с набиране на средства в специалните урни на Природен парк Витоша, които ще бъдат поставени в зоната на старт/финала на събитието пред НДК.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени