FACEBOOK

Идат нови вариантни ваксини от Пфайзер, съвпадат с К19 вълната, болните са х3 на статистиката

Идват нови вариантни ваксини на Пфайзер, т.е. не обща срещу коронавирус19, а различни за подвидовете му, научи 19 минути от високопоставен източник. Това може да обясни и внезапното изригване след 5-месечна почивка на нов бум на заразените по света и у нас - напомняме, че К19 внезапно се срина в бройките с началото на войната в Украйна не само у нас, а и на целия континент. Бг статистиката от 0 часа днес е за 2292 новозаразени (1/3 от тях в София - град), което е двойно на миналата седмица. И е рекорд от поне 150 дни, а и за първи път те са повече от излекуваните от месеци. Днешният ден е като Рубикон, защото ще покаже плътен ли е скокът или към статистиката от предишния ден, в която са добавени и случаи от уикенда, е подсилена по тази причина.

Също първи път починалите са 7, след като месеци наред бяха от 0 до 3 на ден, но процентът е нищожен спрямо заразените, пъти по-нисък от есенните и зимните вълни на последните 2 години. 100% от тях са неваксинирани, а 80% са на преклонна възраст и с тежки други заболявания. Чудесна новина е, че имаме само 37 души в интензивни отделения, което е десетки пъти по-малко от предишните 2 вълни на инфекцията.

Удвои се обаче за дни броят на хоспитализираните. Според информация на осведомен източник те биха били още повече, ако болниците не бяха приели негласно правило да отлагат или да не вземат леките случаи на лечение. Това се обяснява със спирането на специалната скъпоплатена К19-пътека. И тенденцията си върви, независимо от предприетите от правителството на Промяната масови уволнения на шефове на болници през последните дни и седмици.

Ако се вярва на здравни специалисти, реалната картина е около три пъти повече случаи на заразени от регистрираните. Просто се правят по-малко тестове, тъй като симптомите са леки и мнозина ги бъркат с типичните преди К19 летни грипове, така че не се разкарват по лаборатории. Други пък не искат да провалят заради нещо, което най-много прилича на настинка почивката си, която са планирали и често са предплатили от месеци.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени