FACEBOOK

Защо 1 автобус албанци пристига пред х.Рила в София всеки ден?

Един и същи златист автобус от Тирана всеки следобед може да бъде видян пред централния софийски хотел Рила – бившата гостилница на ЦК на БКП в сърцето на столицата.

Въпреки че отпред е сложена табела Тирана – София, превозното средство с номер от албанската столица няма как да ползва импровизирания паркинг пред хотела за автогара. Интересно е, че и туристите са без багаж – с някоя и друга малка чантичка. Цялата работа е, че съвсем наблизо – дали има и 100 метра, във вътрешния двор на хотел Балкан и президентството, е малкият потаен вход на Държавната агенция за българите в чужбина.

Където се одобряват нашите европейски паспорти. На 150 м през Градската градина пък е другият пункт, където желаещите бг гражданство чакат. Напливът от македонски микробуси, които спираха на паркинга на площад Княз Александър Първи Батенберг е заменен от албанския автобус.

Както външният министър Захариева каза, че ще подкрепяме Албания, но не Македония за членство в ЕС. Автобусът е сменян в петъците от тирански черен микробус. Но не, защото имахме „черен петък”, а защото явно тогава идват по-малко хора предвид обратния път, който би им отнел част от уикенда. Очаквайте разследване на 19min.bg.
Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени