FACEBOOK

Пътници в автобус изхвърлиха мъж, защото кашлял (видео)

Видео, показващо как пътници нападат мъж в автобус в град Лвов, Украйна, защото се закашлял, бе разпространено от Independent.

Кадрите показват как друг пътник посяга да го удари с юмрук в лицето и с помощта на още двама го сграбчват и го изхвърлят от рейса, който в този момент е спрял и с отворени врати, предаде Господари на ефира. От видеото изглежда, че схватката продължава и на тротоара, докато няколко пътници блокират вратата.

Не е ясно кога се е случил инцидентът, но изглежда има връзка с нарастващата паника от коронавирус в страната през последните седмици, когато броят на случаите на заразени рязко се увеличи. Украйна е в карантина от 17 март и седмица по-късно броят на заразените бе 73, а положителните проби станаха 345.

Случаят е един от поредните в последно време, показващи агресия и малтретиране на хора под подозрение, че имат Covid-19. Много от тези инциденти стават в публичния транспорт. Това би трябвало за пореден път да ни напомни, че не всеки, който се закашля в рейса, непременно е болен от коронавирус или най-малкото, че никой не заслужава да бъде нападнат и на сила изхвърлен на улицата.

Най-добрият начин да се предпазим от това, както и от заразяване с Covid-19, е като си стоим по домовете и излизаме само по необходимост. Също така, препоръчително е да избягваме масовия транспорт и да си мием редовно ръцете.


Снимки и видео: YouTube/CatersVideo


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени