FACEBOOK

Защо взеха на Томислав е-управлението?

Не е вярно, че Томислав Дончев се е отказал от ресора електронно управление. След като претърпя тотален провал в него той му бе отнет от премиера Борисов, разказват пред 19 минути от правителството. Не е само калпавата и неподдържана система и изтичането на личните данни от НАП, нито гръмването на търговския регистър, който не можеха да поправят със седмици и на други възлови държавни масиви с информация.

При над 2 милиарда лева, похарчени за несъществуващото електронно управление у нас под негово ръководство, пробив удари дори ресорната държавна агенция. Той беше направен по най-лаишки начин при разследване на бТВ с най-елементарно използване на Гугъл. Сайтът на Държавната агенция за електронно управление, която уж трябва да управлява целия процес по дигитализация, е толкова слабо защитен, че веднага лъсват паролите на администраторите, които са незащитени.

Информационният обмен между всички държавни органи, включително по сигурността, е достъпен за всеки, който пожелае, има базова грамотност и отдели някоя минута да проникне. Мнозина ще се изненадат, а други няма да се учудят на този фон, но тотални непрофесионалисти управляват и този сектор на властта, като даже нямат компютри по брата си. Още - в утрешно разследване на 19 минути.

Снимка: Дневник


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени