FACEBOOK

София е домакин на работна среща от партньорството "Дигитален преход"

Целта на партньорството Дигитален преход е да подобри обществените услуги за граждани и да създаде нови бизнес възможности

На 7 и 8 юни Столична община и Асоциация за развитие на София са домакин на работна среща от партньорството „Дигитален преход“. Това съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет. София е координатор на това партньорство заедно с Естония и финландския град Оулу. Събитието започва на 7 юни от 9:00ч. в хотел „КООП“ в присъствието на председателя на Столичен общински съвет Елен Герджиков.

Инициативата е част от „Градският дневен ред за ЕС“, който се изпълнява посредством иновативен метод на широки партньорства между представители на държавите-членки, градските власти, Европейската комисия, управляващи органи на оперативни програми, Европейската инвестиционна банка, експерти, неправителствени организации и представители на частния сектор.

Основната му цел е да подобри съществуващите политики в областта на законодателството, образованието и европейското финансиране и да повиши ефективността им чрез въвеждане на нови мерки.
Градският дневен ред за ЕС ще създаде нови форми на взаимодействие, фокусирайки върху градските проблеми и предизвикателства с европейско измерение.

Основният механизъм за изпълнение на Градския дневен ред на са тематичните партньорства. В рамките на тези партньорства Европейската комисия, държавите-членки, европейските градове ще работят заедно за засилването на градското измерение на европейските политики.

Партньорствата ще работят по 12 приоритетно теми, определени в Градския дневен ред за ЕС.
София кандидатства и бе избрана заедно с Естония и Оулу, Финландия за координатор на партньорството Дигитален преход.

Целта на партньорството Дигитален преход е да подобри обществените услуги за граждани и да създаде нови бизнес възможности.

Основните панелни дискусии в София са:

- Е-управление;
- Нови умения и обучението на бъдещето;
- Стандартизация на бази данни и съвместимост;
- Градско планиране;
- Здравните и социални грижи на бъдещето;
- Нови бизнес модели, ускоряващи градския растеж;
- 5G и други ключови базови технологии
Работен език на дискусията е английски език. Не е осигурен превод на български език.
Координатор на партньорството „Дигитален преход“ е Вероника Манова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени