FACEBOOK

Заради 300 млн.лв. убиват наред с Н-18: от GP-та и аптеки до ресторанти и хотели

Н-18 не е име на бойно отровно вещество, нищо че точно така звучи, а на наредбата, която вдига на крак бизнеса в 36 български града на стачка. Основният протест ще бъде пред парламента.

След като всяка година НАП измисля нови и нови начини, така че да налива стотици милиони лева в близкия до ГЕРБ сектор с „производството“ и обслужването на касови апарати, този път истинската цел на операцията е наливане в тези конкретни фирми на 300 млн.лв., от които определен процент ще се върне обратно при когото трябва.

В името на това, от личните лекари и аптеките до всеки търговски обект, хотел и ресторант ще бъдат затруднени в работата си, освен че ще платят маса пари за нищо – нещата и сега са лесно проследими, тъй като отчитането е изцяло дигитализирано, а на повечето места огромна част от разплащанията стават само по банков път, включително с кредитни карти, т.е. са напълно проследими.

Целта обаче е бухалка да се размаха над хората от двете страни на щанда. Защото и клиентите ще бъдат третирани като престъпници, редом с ударените от Наредба Н-18. Всеки от бизнесите разказва подробно къде точно го стискат, но най-показателна е историята с касовите бележки за бакшиш – истинско чудо, непознато в света, измислени от НАП.

Интересно е, че това минава под флага на ГЕРБ, който се представа като дясна народна партия – т.е. разчита като своя база на активните граждани – сиреч, именно на онези, които правят малкия и средния бизнес или са професионалисти. Това обаче е само на теория. На практика, както личи, е съвсем различно.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени