FACEBOOK

Започва строителството на нова детска градина в кв. Манастирски ливади – изток

"Започваме строителството на първата нова детска градина в кв. „Манастирски ливади – изток“. Тя е за 8 групи и строителството й трябва да приключи до края на следващата година. Надявам се, че да успеем да я завършим по-бързо, тъй като децата от квартала трябва да ходят в кв. „Гоце Делчев“, където местата не са достатъчни. Това ще е първата детска градина, която ще се изгради с отпуснатите 15 млн. лв. от Министерски съвет.

В район „Триадица“ работим по преустройството на бивш клуб в сграда за две яслени групи. С кмета на района Димитър Божилов се надяваме да я отворим до края на годината. Той е на финала в избора на изпълнител и веднага ще осигурим финансирането.

С министър Сачева и кметовете на „Люлин“ и „Младост“ работим за преместването на две социални служби, които са в сгради на детски градини.

Вчера с кмета на „Панчарево“ обсъдихме дострояването на един незавършен корпус от детската градина в Казичене. Това е ангажимент, който съм поела и към хора от Казичене и Кривина.

До края на месеца кметът на „Люлин“ г-н Младенов ще започне строителството на детската градина в кв. „Филиповци“. В момента това са бараки, които при преизграждането ще разширим за още една група.

Общо 12 нови детски градини строим през тази година.
Очаквам до есента да отворят тези в „Нови Искър“, „Красно село“, „Дружба“ и „Люлин“. Разговарях с кмета на „Лозенец“ да направи възможното да завърши и градината в „Кръстова вада“, която много се забави.
За всеки район, в който има готов проект и избран изпълнител, сме готови да осигуряваме средства за строителство", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Снимка - Аделина Ангелова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени