FACEBOOK

Записката на Божков е истинска: Домусчиев

Бизнесменът Кирил Домусчиев потвърди, че паметната записка, публикувана по-рано днес от Васил Божков е истинска. В нея се казва, че в срок от 10 г. Божков ще дава по 20 млн. лв, годишно за реклама в Нова тв и "Лудогорец" срещу пълна подкрепа в работата му с Комисията по хазарта. Божков твърди, че този договор е направен под натиск на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Ето какво написа Домусчиев в профила си във Фейсбук:

"Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България".

"Домусчиев не дава отговор на въпроса какво означава точка 3 в записката – „пълен съпорт“ в комисията по хазарта. Статусът му се насочва в съвсем друга посока, като от нея се разбира, че по публикация на скандалния сайт „Блиц“ телевизията му е намерила основание да се жали в КЗК", коментира бТВ


Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени