FACEBOOK

Женският пазар е най-популярният в София: Соц.проучване

Женският пазар е най-популярният в София, сочат данните от представително за столичния град проучване. Той убедително води сред останалите тържища.

Женският пазар е предпочитан от 49% от запитаните 400 софиянци, чиято демографска характеристика съвпада със статистическата за милионния град според последното преброяване от края на 2021 г.

Със 17,5% втората позиция е за пазара Красно село, който води с малко пред пазара Димитър Петков, набрал 15,5%.

Изненадата се състои във факта, че пазарът „Димитър Петков” е с най-изгодни ценови нива между лидерите, а живеем във времето на голяма инфлация, придружена с немалка спекула.

Четвъртата позиция е за пазара Иван Вазов с 10%, а 8% не са определили никой от четирите лидера за свой фаворит, като явно имат други предпочитания, показват данните от проучването на Идеологика.

77,5% от софиянците подкрепят реконструирането на частта на Женския пазар откъм Лъвов мост в неговия северен край, като логичен завършек на преобразяването на цялата тази градска зона, която половин век беше в периферията, но през последните години Столичната община ремонтира тотално с помощта на парижкия район Маре.

В следващи броеве очаквайте: ще останат ли софиянците верни на Женския пазар след отварянето в края на годината на обновените Централни хали.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени