FACEBOOK

Ето писмото на АПИ до бензиностанциите за спирането на е-винетките

Виждате е-писмото, изпратено от АПИ чрез главния експерт в отдел Тол, дирекция Пътни такси и разрешителни до всички големи вериги бензиностанции, за спиране на монтажа на терминали – т.е. ето как държавата сама саботира пускането на услугата. От него личат две неща.

Първо, договорката на АПИ с обединяващата големите играчи Българска петролна и газова асоциация „на последната среща”, т.е. договорките са регулярни и всичко се прави в името на монополистите. Ето защо, въпреки че шофьорите пищяха, а сроковете на изпълнителите на системата текат, от бензиностанциите мълчаха. Защото печелеха много пари от нарочното блокиране на работата.

Второто е датата – 16,39 ч. 21 минути преди изтичането на работното време на 20 декември, четвъртък – последния пълен работен ден на миналата година. Което се доказва и от написаното, че работата ще започне едва на 02.01.2019 г., въпреки че работни дни са 21 декември, 27, 28 и 31 декември. През тези 2 седмици бездействие шофьорите да си късат нервите, означава волята на АПИ.

Интересно е да се види, че 2 от адресите са на Шел, чиято шефка е съпруга на финансовия бос на държавната АПИ (човек на министъра с 4-те апартамента Владислав Горанов). От останалите вериги:Петрол, ОМВ, Еко и т.н. има по един получател.

Третото е оправданието: „заради лошото време”. Странно е, че в този и следващите дни до края на същата седмица температурите през деня са между -3 и 0 градуса – доста приятни за зимата, ясно, няма валежи, а мъгли и образуване на леден филм има само в сутрешните часове и то в отделни райони. В други температурите достигат положителни стойности.

Истинската причина вече я знаете от вчерашната ни публикация по темата, която АПИ не желае да коментира точно 2 седмици – мълчание в знак на съгласие. Причината е, че Агенция Пътна инфраструктура е приела изпълнение на преброителната система Лима при над ¾ незаконни пилони за уредите, а и я е платила с европейски пари.


Според 19 минути е време за оставки и следствие.

630 025 са продадените е-винетки за 45,2 млн.лв. Най-много - тройно над всеки от предишните от 01.01. са продадени на 28 януари,когато стартираха публикациите на 19 минути, които разкриха престъпното бездействие и пречене на АПИ, която саботира услугата, и Агенцията трескаво се опитва да компенсира народното изоставане в работата си. „Късно е, либе, за китка”, чакат се оставки!

Имената в документа не се четат заради изискванията на закона за GDPR.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени