FACEBOOK

Експерти: Първокласниците в София няма да останат без училище

Обаче може би ще има родители, неудовлетворени от училищата

Няма да има първокласници извън учебната институция. Столичната образователна система предлага достатъчно места. Но може да има родители, които ще са неудовлетворени от училището, в което ще могат да запишат детето си. Понякога желанието не се припокрива с възможността то да бъде изпълнено. Това посочи Ваня Кастрева, началник на Столичния инспекторат по образование в ефира на България он еър. Тя добави, че след втория кръг класиране на първокласниците се е разбрало, че в Столична община има над 1600 места.

Неин събеседник бе и Мария Минчева, директор на дирекция "Образование" към Столичната община. Тя отбеляза, че проблемът се крие във фалшивите адресни регистрации.

"Проблемът с приема на децата не е в училищните ръководства, а във фалшивите адресни регистрации. Ние не можем да упражняваме контрол върху това. Това е извън нашите или на училищната администрация правомощия. Всички подобни оплаквания подаваме към прокуратурата", обясни Минчева.

И уточни, че документите подадени от родителите се проверяват от училищната комисия, а в нея влизат и учители. Няма как един учител, поясни още тя, да провери и гарантира за истинността на адресното заявление.

източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени