FACEBOOK

Експертен кабинет ще означава Борисов да бъде на власт отново: Радев

Народните представители трябва да се съобразят с волята на народа, а тя е ясна - незабавни оставки, честни избори, заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Депутатите да не гласуват за експертен кабинет при оставка на правителството, призова още държавният глава при откриването на новата учебна година във Военната академия "Георги С. Раковски". Той посочи, че експертен кабинет означава Борисов да е на власт отново:

"Защото хората протестират и искат оставката на това управление, за да се сложи край на режима "Борисов", а не този режим да се бетонира зад някакъв експертен кабинет, който няма да е нищо повече от марионетка на сегашния режим. Експертен кабинет - това ще бъде измама към очакванията на българите и не трябва да го допускаме, защото при един експертен кабинет режимът на Борисов ще организира изборите".

Президентът Радев заяви още, че има готов проект за Конституция, но не би започнал дебати по нея на този етап. Подобни разговори държавният глава каза, че ще инициира след подаване на оставка на правителството.

"Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбиции да дарява на българските граждани нова", каза още Радев.

„Народните представители по Конституция изразяват волята на народа и те следва да се съобразят с тази воля, а тя е ясна - незабавни оставки, служебно правителство, честни избори и ново доверие“, каза още Радев.

„За първи път нашите сънародници зад граница са изключително консолидирани. Във всички големи градове в Западна Европа, в Америка, българите протестират. Това е изключително показателно. Именно тези нестихващи протести са истинският, общественият вот на недоверие към правителството. Според мен не може проваленото правителство на Борисов да води конституционни дебати, да продължава да управлява и да определя бъдещето на страната. Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбиции да дарява на българските граждани нова", подчерта президентът.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени