FACEBOOK

ЕК разбра от медиите за двамата ни кандидати: Евродепутат

“В ЕК разбраха от медиите, че България изпраща двамата кандидати за нов еврокомисар”, заяви пред Nova шефът на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов.

“Трябваше да имаме една обща кандидатура. Не е добър сигнал де предоставим избора за нов български еврокомисар в ръцете на шефа на ЕК”, подчерта той.

„Другият проблем е ресорът. Може би не трябваше да говорим толкова много за личностите, колкото за портфолиото на българския еврокомисар“, посочи още евродепутатът. Според него има голяма вероятност България да получи друг ресор, тъй като този на Мария Габриел вече беше разпределен между двама от зам.-шефовете на ЕК – Маргаритис Схинас и Маргрете Вестагер.

„Колкото до самите кандидатури, аз познавам и двамата, те имат управленски опит. На този етап по-избираема ми се вижда Илияна Иванова, която пасва към заложения от Брюксел профил – дама, представител на ЕНП. А и изглежда, че е по-вероятно да е представител на ГЕРБ заради свръхконцентрацията на власт у ППДБ, която дори не е спечелила изборите“, коментира още Витанов.

“Последните политически събития ни оставят с впечатление, че се търси място на определени партийни функционери, а не се мисли кой какво може да свърши”, заключи Витанов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени