FACEBOOK

Домусчиев се изнесе в Дубай, купи къща на Палмата

Кирил Домусчиев стана поредният български олигарх, който се пренесе в Дубай.

Кирил Домусчиев стана поредният български олигарх, който се пренесе в Дубай. Макар да построи къща в самия народен парк Витоша, което е скандално, а още по-интересното е, че направи свои съседи Кирил Петков и Даниел Лорер в комплекса покрай рекламата, която му завъртяха за непостроения завод за е-коли. Както в друг негов комплекс - ЕСТЕ, бе приютен Влади Горанов при предишната власт. Независимо от тези софийски имоти, смятаният за най-богат българин вече е новодомец в емирството.

Закупил е скъпа къща на Палмата и я обитава, доложиха наши източници на място. Цената на Домусчиевата придобивка не е известна, но трябва да се има предвид, че неголям апартамент в тузарска сграда там в момента не може да се намери реално за по-малко от милион евро. Така че имението струва многократно повече.

Напомняме, че Дубай през последните няколко години стана пристан за мнозина от най-богатите българи, включително за близки на Домусчиев бизнесмени. Някои от тях като Велико Желев - отново награденият с пътни поръчки за милиард от министъра на Промяната и бивш директор на Главболгарстрой, притежават десетки жилища. Неясно е какво се случи с разследването по този повод, което беше започнал Бойко Рашков като вътрешен министър - и той в момента е депутат от Продължаваме промяната.

Припомняме също, че 19 минути разкри за преминаването на контрола върху 40% от почистващата София фирма ЗМБГ от братя Домусчиеви към нов играч, при когото дълги години работи чичото на новия кмет, а преди това служител на политическата полиция при соца - 6-о управление на ДС - Павел Терзиев. По този повод контролираният вот на мургавите хигиенисти на есенните избори този път се оказа евроатлантически за ППДБСС и техния кандидат. Нищо, че Ваня Григорова е една от тях - баща й е дългогодишен работещ в общинската чистота.

Наталия Каменова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени