ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 4 АПРИЛ 2021 Г.?
ГЕРБ
БСП
ДПС
Има такъв народ - Слави Трифонов
Изправи се! Мутри вън! - Мая Манолова и Триото
Демократична България
Републиканци за България - Цв. Цветанов
ВМРО
НФСБ - ВОЛЯ
АТАКА
Възраждане
България на труда и разума - БТР
Други
Не съм решил/а
Няма да гласувам

резултати
FACEBOOK

Доган пак цоца от студения резерв, кефлийско му е: Хр. Иванов

“Отново Доган цоца студен резерв и му е кефлийско”, заяви съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов във видео, излъчено на живо в социалните мрежи от ТЕЦ Варна. Той заяви, че последните търгове за тези мощности са обвити в мъгла, защото класираните фирми не са посочени с имената им. Така може само да се предполага, че тецът на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган е спечелил поне един от тях.

ДБ поиска от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) да предостави имената на дружествата, спечелили търговете за предоставяне на резерви мощности. Искането е отправено по Закона за достъп до обществена информация, след като журналистическо разследване показа, че държавата отново е започнала да плаща за т.нар. студен резерв, а сред спечелилите поръчки е и ТЕЦ Варна на Доган.

“Защо, господа от ЕСО, ако всичко е наред, фирмите не са посочени, а само номерата на офертите им”, попита Иванов.

Той припомни, че вече над половин година никой не иска да провери била ли е изобщо в състояние ТЕЦ Варна да осигурява студен резерв, за което е получила 54 млн. лв. Няма отговор по сигналите на ДБ до прокуратурата и Министерството на енергетиката за централата. След искане до Агенцията за публичните предприятия и контрол да предостави анексите към приватизационния договор от 2006 г. между държавата и ЧЕЗ отговорът е, че “исканата информация не съществува”.

“Пълно мълчание обвива енергийната империя на философа д-р Доган”, обобщи съпредседателят на ДБ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени