FACEBOOK

Джамбазки: Да застанем зад българската кауза – дарения за Паметника на Шипка

“Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. Французите ще се оправят – колониална сила са!”, заяви на своята Фейсбук страница евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Коментарът му е във връзка набирането на средства за опожарената катедрала Нотр Дам в Париж.

Той посочи, че всеки има правото на избор чия благотворителна кауза да подкрепи – катедралата Нотр Дан или пък Паметника на Свободата на връх Шипка. „В момента за паметника, символ на българската свобода, са нужни средства за ремонт”, подчерта евродепутатът. Джамбазки апелира за нуждата да подкрепим българската кауза и да дарим пари за ремонта на Паметника Шипка.

„Никой не може да държи сметка никому за това как и дали проявява благотворителност, това е лично решение. Но плаченето на чужди гробове ми идва в повечко. Не се кахърете толкова за французите, те ще се оправят. Колониална сила са.

Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. В момента се извършва мащабен и скъп ремонт на един от символите на България. За пръв път, откакто е построен, прочее.
Това е Паметникът на Свободата, известен повече като Паметник Шипка. Гранитен страж, израсъл от недрата на могъщия Балкан, дълбоко вкопан, врязан във всяко българско сърце. Паметникът на българския дух, воля, храброст и себеотрицание.

Избирам да подкрепя тази българска кауза. Не бъди чуждопоклонник, бъди български родолюбец. Български патриот. Подкрепи българската кауза, помогни за ремонта на Паметника на Свободата”, призова българският евродепутат в социалната мрежа.

За контакти около кампанията Джамбазки посочи д-р Чавдар Ангелов, директор на музейния комплекс Шишка.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени