FACEBOOK

Детска градина в Манастирски ливади през август: Фандъкова

"Новата детска градина за 8 групи в кв. „Манастирски ливади – изток“ ще е изцяло завършена през август", обяви на страницата си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. "До тогава ще бъде готова и ул. „Флора“, която изграждаме едновременно със строежа", допълни тя.

Ето какво още отчете градоначалникът:

"През септември около 200 деца от квартала, който е сред тези с най-голям недостиг, ще тръгнат на детска градина.

Към момента на територията на общината изграждаме 23 нови сгради на детски градини и ясли. 11 от тях ще приключат до края на годината, а още 13 се проектират.

Възложител на строителството на детските градини са кметовете на райони, като единствено на градината в „Манастирски ливади – изток“ и трите детски ясли, възложител е директно Столична община.

Благодарна съм на всички районни кметове, които работят активно и спазват сроковете, които са поели.

За съжаление, има райони със забавяния. Най-фрапиращ е случаят с район „Красно село“. Вече втора година очаквам кмета на района да завърши проектирането на нова детски градина, за което осигурихме средства. Вече обявих, че ние ще поемем строителство, но и до момента районът не предава проекта.

Преди месеци забавяне имаше и в район „Лозенец“, но екипът на кмета наваксва. Миналата седмица обсъдихме възможността за изкупуване на терен за детска градина в кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“. Това ще ни позволи в по-кратки срокове за започнем строителство и в този квартал, в който живеят много млади хора".


Снимка:БТА, Цветомир Петров


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени