FACEBOOK

Депутат от ДПС е гард на Пеевски: Ицо Хазарта

„Имах предложение да вляза в изпълнителната власт, но не го приех не го приема, тъй като познавам възможностите си и смятам, че на този етап не бих бил полезен там”, заяви пред Nova Христо Петров, известен повече като Ицо Хазарта, новоизбран депутат от Продължаваме промяната.

„Не, не бих станал министър на културата, защото опитът ми не стига за такава длъжност. Със сигурност това, което съм правил през годините, би ми помогнало да съм полезен в тази сфера”, уточни депутатът.

Той разказа за първия си работен ден в НС. Хазарта обясни, че не си е казал нищо с депутата от ДПС Делян Пеевски. „Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират - ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато Пеевски отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата - той също отново отива с него. Това е депутат със заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител”, посочи той.

Силно впечатление му направили действията на част от депутатите, докато реч държал държавният глава Румен Радев.

"Първо, когато президентът влезе, голяма част от залата станахме прави, някои не станаха. След това наблюдавах една парламентарна група - вляво от мен (където седят депутатите от ГЕРБ). Докато президентът произнасяше своята реч, те си приказваха, говореха си по телефона... Един дори нещо търсеше в носа си. Не знам какво точно търсеше там, ама до лакътя я беше нахакал тази ръка. Човек изпада в особено положение, когато гледа това", обясни Петров.
Хазарта допълни, че няма как да се очаква, че когато високото ниво е такова, тези по-надолу ще са различни. " "Човек изпада в особено положение, когато гледа това, защото за народните представители си представяш едно високо ниво. Няма как да очакваш, че когато високото ниво е такова, тези по-надолу ще бъдат различни. Поинтересувах се, повечето са с висше образование. Щом аз знам, че това е президентът - дали го харесваш или не, това е друг въпрос, и има минимум уважение, което трябва да покажеш", заключи той.

Рап изпълнителят и вече депутат посочи още, че е сигурен, че голяма част от хората ще променят отношението си към него. „Наясно съм, че ще трябва да платя тази цена. Ще си струва, ако успея да свърша смислени неща, ако остана верен на съвестта си и некорумпиран”, заяви той.

„Стана ми много готино” - така той каза, че се е чувствал, когато е станало ясно, че е победил Корнелия Нинова и Бойко Борисов в 25 МИР в София. Истинското удоволствие обаче щяло да дойде, когато успее да свърши нещо полезно. Напомняме, че той успя да избута бившия премиер на второ място и запрати соцлидера чак на четвърта позиция.

„Не съм виждал хора като Кирил Петков и Асен Василев в българската политика досега. Аз им вярвам и смятам, че те са способни да направят наистина големи промени”, допълни новият депутат.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени