FACEBOOK

Хазарта нанесе историческо поражение на ББ с 6% след 6 поредни победи в неговия 25 МИР – София от 2009 г. насам, Мозъка без 8-и мандат

Две исторически събития на софийските избори. Ицо Хазарта успя да отнеме победата в родния и на двамата 25-и МИР в София от Бойко Борисов, който от 2009 г. неизменно триумфираше там 6 пъти поред. При 83,43% преброени протоколи на ЦИК в борческия избирателен район на Люлин и Банкя, Хазарта води точно 6% и точно 7000 гласа на лидера на ГЕРБ: 32% срещу 26% за Продължаваме промяната. Ще ви дадем и данните, когато има 100% преброени.

Другото историческо събитие е, че ако Борисов остане депутат – в нощта на изборите той заяви това, но веднага направи уговорката, че на другия ден може да бъде и на друго мнение, след 7 последователни мандата през последните 16 години и половина, Лъчезар Иванов, коронован от 19 минути с прякора Мозъка няма да бъде повече депутат.

Странно е, че станалият доцент в Софийския университет, въпреки доказаното си плагиатство, при ректор Анастас Герджиков, вече биш народен представител се задържа толкова дълго във властта. Та даже имахме честта да ни бъде заместник-шеф на парламента, каквито са били хора като З. Стоянов и Ст. Стамболов, но избухна скандалът Мери Джейн за набутване на наркотици в рекламата, срещу взети пари и трябваше да отстъпи от поста.

Още по-голям процент печели в най-големия избирателен район на страната – 23 МИР – София – невероятните за последната година 35,43 на сто за Асен Василев. Районът, макар и граничен до сградата на преброяване Арена Армеец,изостава както и на последните избори с преброяването от ЦИК и вчера към 16 часа имаше едва 46,3% готови протоколи. ПП обаче води на ГЕРБ с 14%. Разликата в гласове от 11500 ще нарасне на повече от 20 000 гласа. По ирония на съдбата, тъкмо координаторът на ГЕРБ за този район Александър Ненков, на когото все му се прощава загуба след загуба, включително и на местни избори в този МИР, може да не вземе седми пореден мандат там, освен ако не е събрал повече преференции от д-р Асен Балтов. Майка му Юлия Ненкова като шеф на КЗК отрече картел на горивата, не следи и измамите с цените им през последните месеци, които доведоха нещата до котировки на бензиноколонките, каквито имахме при стойност на петрола от 140 долара, пък сега тя е едва 80.

При преброени 53,57% протоколи на ЦИК, а щабът в Арена Армеец е на територията на района, в 24-и МИР, в който влиза сърцето на София,ПП с Кирил Петков взема също по-висок процент от Хазарта – 33,10 на сто. ГЕРБ изостава с 10%, а БСП има най-ниския си резултат от 102 години – жалките 8,51%.  


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени